Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преди година се проведоха изборите за Европейски парламент. След една доста неочаквана номинация и тежка кампания получих доверието ви като водач на листата на "Демократична България" да представлявам България в ЕП.

Тогава основното ми послание беше, че има алтернатива на лошото управление, различна от БСП. Алтернатива, която работи в интерес на гражданите, непримирима е към корупцията, безхаберието и простотията, но е конструктивна и предлага конкретни работещи решения, а не шум в балоните на социалните мрежи.

Вярвам, че с работата си през последната година защитих това послание. Гласът на стотици хиляди българи беше чут в ЕП - от пострадалите от водната криза в Перник през представителите на независимото изкуство и култура до протестиращите дребни и семейни предприемачи. Но по-важното е, че благодарение на неуморната работа на екипа ми в София и Брюксел стотици мои предложения от обществен интерес бяха приети в позиции и законодателни актове на ЕП.

В работата за опазване на природата и инвестиции в модерна икономика по Зелената сделка и Фонда за справедлив преход на въглищните региони, за подобряване на живота на хора с увреждания, за подпомагане на малкия бизнес, при разглеждането на петиции, целта ни беше да повлияем реално на работата на ЕП. И успяхме да редактираме и изменим десетки текстове, така че да отразяват интереса на българските граждани. Във всичките си гласувания се стремях да изразя националния интерес и интереса на избирателите си, а не сляпо да се подчинявам на партийния курс на ЕНП. И незабавно отчитах вота си, включително когато решението е трудно и оценките за него са различни и нерядко твърде крайни.

Сегашната криза за пореден път показа, че много тежки проблеми имат само общо европейско решение. И ще продължавам с умереност и твърдост да работя така, че тези решения да зачитат българските интереси - интересите на гражданите, а не на властта и олигарсите.

Има обаче и много работа, която можем да свършим единствено сами, тук, в България. И за да бъдем успешни, трябва да изградим и затвърдим тази алтернатива в българската политика - разумна, умерена, градивна, но твърда и принципна. Тази сложна задача е и доста спешна, но и стратегическа - парламентарните избори са след по-малко от година. А истинската работа започва... след тях.

Коментарът е от профила на Радан Кънев във фейсбук, заглавието е на редакцията.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А!!! Ний таз "алтернатива" я видяхме...

УЖ опозиция на управлението МУ в парларето... Ама пръстчета ЗА 16 милиардния му заем.. И с Пепи Белото, Отпечатъка, Ваксината, Еболата в правителството му докат може да са седи.. Ама иначе - опозиция сме наУЖКИМ.. Докат пак сме на стълбичките изпод опашката на коня..

Видели сте звънци!

Не ми отваряй устата да изброявам глупавите и вечно повратливи ужрешения на ГЕРБ и бандата им. Ми ако почна да изброявам една по една далверите, наглите кражби, манипулациите и всякакви други, големи и малки нечисти сделки и сенчести афери? Няма да ми стигне деня за да ги преполовя.

Ето ти следващата задачка...келеш!

Намира се в статия на този сайт - 60/40: фирма на НОИ получава обезщетения от... НОИ Тази статия тотално разкрива как се въртят далаветите под ръководството на ГЕРБ. Та ти обяснява защо районните кметове на ДБ са с вързани от герберите ръце.

последният ми пост се отнася до нареклият се boncho bonchev

Поставил съм го на грешно място, за което се извинявам!

Знаем, че има!

Но къде е? Все отпред е или Ниновичока, Бойкиев, Гнома, Раданчо... или пикаещия във фонтаните... Да не ни предлагаш Копейкин за алтернатива! Кажи раданчо, кой е алтернативата на омразния ББойко, кой е, покажи го!

Eдно стана от ясно по-ясно!

forsvaret forsvaret = boncho bonchev
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Алтернативата, за която

Алтернативата, за която говори г-н Кънев, е жива, будна, отзивчива и ефективна, съпричастна на народните неволи, воюва, носи ползи, и е видима за тези, които искат да я видят. Браво, г-н Кънев! Не обръщайте внимание на просташки излияния! Продължавайте да работите все така полезно и достойно. И една критика. С изложбата за Светите Кирил и Методий имперска Русия извърши спрямо българите най-малкото брутален акт на неуважение, като умишлено продължава да не отчита българските заслуги и за глаголицата и за Кирилицата. Руснаците искат да имат дълбок исторически корен, а ние, българите, защитавайки историческите истини, им пречим. Убеден съм, че сме запланувани да повторим съдбата на славянска християнска Полша – изчезване от картата та Европа. По руска причина Полша изживя три пъти изчезването от географската карта на Европа, но благодарение на милостивия Бог, в крайна сметка оцеля. От ДБ не видях реакция срещу руския национален егоизъм и фашизъм. Мисля, че това заслушава скъсване на дипломатичните отношения, а не сътрудничество с държава, която се готви да те ликвидира. Мисля, че е правилно, но все пак не зная дали е уместно, да запознаете Европа с новата руска провокация, с новия политически психологичен терористичен акт срещу България, проведен в центъра на София.

Ето част от алтернативните действия на ДБ

Общинарите на ДБ във Варна искат спешно заседание заради екокатастрофата в езерото и залива Демократична България-Варна инициира подписка за спешно свикване на заседание на Общинския съвет в града заради катастрофалната екологична обстановка във Варненското езеро, Варненския залив и плажовете на Варна. Общинските съветници на обединението считат, че е налице истинска екологична катастрофа, реална епидемиологична заплаха, които застрашават както общественото здраве на гражданите и гостите на града, така и предстоящия туристически сезон. В предложението за дневен ред на сесията влиза изслушване на кмета на Варна, представителите на Община Варна във ВиК, управителя на ВиК, директорите на РИОСВ, РЗИ, Басейнова дирекция във Варна, както и поканени от общинските съветници експерти. На сесията трябва да се направи оценка на предприетите до момента мерки и да се набележат допълнителни мерки, които ще доведат до спешно и трайно отстраняване на аварията. Предлага се и създаване на извънредна комисия или кризисен щаб за координация на действията на институциите. Съветниците от ДБ смятат, че трябва да се предприемат действия за оповестяване на обществеността за реалната заплаха за здравето. Те искат също и да се потърси отговорност за всички действия и бездействие на замесените длъжностни лица. В обръщението си към колегите им от Общински съвет съветниците от ДБ казват: „Вярваме, че ще станете част от това искане, защото Варна не може да си позволи нито разрастването на екокатастрофата, нито провал на очертаващия се като изключително труден и дори унищожителен туристически сезон. Туризмът е гръбнак на варненската икономика и изхранва хиляди варненски семейства. Нека не допускаме наред с епидемията от Covid-19 варненци и гостите на града да бъдат застрашени от епидемии от стомашно-чревни и кожни заболявания!

Ето друг израз на алъернативните действия на ДБ.

Този път в Бургас. Искане до кмета от общинския съветник на ДБ: Днес, в изпълнение на поетия пред гражданите ангажимент и в техен интерес, входирах искане до кмета на Община Бургас, с което изисках от него да предостави документите, които са послужили като основание да се постави бариера, препречваща общински път, пред имота обитаван от Ахмед Доган, в лесопарк Росенец, като по този начин пречи на свободното движение на гражданите по пътя- общинска собственост, и ограничава достъпа им до плажната ивица. За отговора от администрацията и за следващите ми действия ще ви уведомя своевременно.

Калин

Затова ли гласувахте заедно с БСП за Мая Манолова на кметските избори в София ? Това няма да бъде забравено, колкото и да ви се иска !

За ГЕРБ изборите са самоцел,

За ГЕРБ изборите са самоцел, а победата се дължи до голяма степен на омаскаряване на останалите, а не на смислен избор на някаква алтернатива. Какво значи заедно? Нима не мога да гласувам, за когото си искам? Самоопределяйте си се за стадо, колкото искате, но не вменявайте неспособност за лична преценка и не-свобода на останалите. Аз и вас не считам за част от стадо, тълпа или хунта, а само за заблуден избирател. Другото би било предателство спрямо базови демократични ценности.
 's picture

Petyo9

Калине, не ставай смешен!

Нали ако ние бяхме гласували за Мая Манолова, Данчето Фандъкова досега отдавна вече да си е стъкмила документите за пенсия. На първия тур гласувахме за Борислав Игнатов, на втория - за никого. Истината е, че Мая Манолова обра доста протестен вот - включително и на огромни маси гласували на всички последни избори за ГЕРБ, а също така и доста внушителна подкрепа от имащи право на глас но "проспали" последните пет-шест избори. Което е наивно, разбира се, от страна на тези избиратели, защото между БСП и ГЕРБ няма никаква разлика, между Картечарката Мая и Юрданка Фандъкова - също.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Поздравления от мен и от младите ми приятели,

г-н Пеперлиев! Превъзходен сте, голям боец сте, съчетали в едно ум, смелост , омраза към предателите, силна любов към Отечеството! Дано Бог да Ви дари със здраве и късмет, Вас и родата около Вас!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.