Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За първи път мюсюлманската общност в София се събра на открито за молитвата за Рамазан Байрам. Под открито небе молба за здраве и преодоляване на коронавируса към Аллах отправиха близо 2000 мъже, жени и деца. 

Заради епидемичната обстановка, която не позволи на вярващите да се съберат в джамията, молитвата, водена от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи беше на стадион "Локомотив".

В своето обръщение към вярващите за празника той помоли да се спазва социалната дистанция и да се избягва целуването на ръка и прегръщането.

"Нека в този ден да бъдем съпричастни към проблемите на страдащите и да се опитаме да им помогнем. Човешкото отношение не познава разлика на религиозен и расов принцип. Затова нека се опитаме да помогнем и да зарадваме всеки с каквото можем", призова още главният мюфтия.

 

"По принцип в джамиите идват само мъжете, но днес не е така. Децата, жените също са тук, което дава повече празнично настроение", заяви той и добави, че ще се помолят за здраве.

"Преди всичко да дари всички с щастие, здраве и дълъг живот. Да премахне час по-скоро болестта, която е надвиснала над цялото човечество, за да могат всички да бъдат щастливи и спокойни", добави още той.

В цялата страна празничната молитва беше на открито.

След два месеца мюсюлманската общност ще празнува Курбан Байрам 

 

Коментари

Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Честит 24- ти май,

и честит да е празникът за всички празнуващи български мюсюлмани!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.