Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шотландия стана поредната страна в Европа, прекратила първенството си. Преди нея това сториха Франция, Белгия, Нидерландия, Кипър и Малта. Осем кръга преди края за шампион за девети пореден път е определен "Селтик", който води с 13 точки пред втория "Рейнджърс", като има мач повече.

Висшата лига на "Високата земя" беше спряна на 13 март. 

Малко след това се разрази скандал покрай намерението на шефовете на Лигата да сложат преждевременен край. "Рейнджърс" се противопостави на това и обяви, че ще заведе дело, тъй като счита решението за неправомерно.

Първенството можеше да бъде прекратено още в началото на април, след като Висшата лига пусна анкета сред клубовете. При 75 процента "за" слагане на край, по устав сезонът трябва да бъде преустановен. "Дънди" обаче заяви, че променил вота си - дни след края на гласуването. Намеси се "Рейнджърс", който обвини футболните шефове, че се поддават на натиск от страна на вечния си съперник. Компанията "Делойт" беше ангажирана да одитира процеса.

В крайна сметка крайното решение беше отложено. В петък шотландската Премиърлийг свика заседание, на което 12-те клуба единодушно са стигнали до извода, че мачове няма как да се играят поне до края на юни, което прави опитите за подновяване безсмислени. 

Изпада "Хартс". Лигата ще раздаде веднага 7 милиона паунда бонуси. Не е ясно кога ще започне новият сезон. Не е ясно как УЕФА ще погледне на станалото в Шотландия, предвид опитите на Висшата лига на Англия да доиграе шампионата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.