Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До този момент Световната здравна организация (СЗО) е определила 19 ваксини на етап клинично изпитание и 84, които са в предклинична фаза.

Това заяви днес Маргаритис Схинас – зам.-председател на Еврокомисията, отговарящ за утвърждаването на европейския начин на живот. Той говори пред Европарламента по време на дебат за разработването на ваксини и лечение на коронавоируса.

Три от тези ваксини се подкрепят от ЕС, изтъкна Схинас. И трябва да бъдат намерени най-обещаващите от тях.

Производството обаче е само половината от изпълнената работа, допълни комисарят. ЕС трябва да гарантира, че ваксината ще се разпространи колкото се може по-бързо навсякъде – и не само за европейците, но и за целия останал свят.

Ваксината е третата мярка за ограничаване на разпространението на заразата, посочи Схинас. Другите две са ранно диагностициране и прецизно насочено лечение.

„Ваксината е единственият начин да загърбим пандемията и да сме сигурни, че болестта няма да се върне. Но разработването е нещо сложно. То зависи от координацията, финансовата подкрепа и единството“, заяви гръцкият еврокомисар.

Всеки един от тези елементи бил доказан на практика на 4 май, когато Брюксел даде началото на донорската онлайн конференция за борба срещу COVID-19. Европа успя тогава да постигне целта си, като мобилизира 7,4 милиарда от обещаните 7,5 милиарда евро.

Успяхме да постигнем целта – да мобилизираме 7,4 милиарда евро, които бяха обещани. Половината от тях – от „Екип „вропа“.

Набирането на средства продължава до 23 май. Схинас призова дотогава да бъдат търсени още донори - обществени или частни.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.