Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Всеки артист, на когото му се откаже безлихвен кредит от 1500 лева, трябва да се обърне към Министерството на културата. Това каза тази сутрин министър Боил Банов в интервю пред Нова тв.

"Ние ще обърнем конкретно внимание към всеки един случай. Дал съм личния си телефон на всички и могат да се свържат с нас“, каза още той.

Относно недоволството в бранша той припомни, че първите мерки са за най-нуждаещите се. Именно затова е взето решение за 3 минимални работни заплати за свободните артисти с доход под 1000 лева на месец.

Що се отнася до останалите самонаети артисти и дейци на културата, Банов напомни за въпросните безлихвени заеми до 1500 лева на месец. Според него, когато преди кризата си имал добри доходи, се предполага, че ще можеш да изплащаш такъв заем, а и е възможно да имаш заделени средства. Банов отрече да е необходимо да си се осигурявал 6 месеца назад, за да вземеш такъв кредит. 

Зрителите на културните събития задължително трябва да носят маска. Това важи за открити и закрити помещения.

"С удоволствие ще отида на представление, тъй като мерките са изключително добри и няма причина за притеснение", каза още министърът на културата в студиото.

По негово мнение навиците у хората се възстановяват бързо.

"Хубавото е, че в нашата държава хората имат устойчиви навици да употребяват култура. Има усет и желание за култура. Според мен добрите навици ще се върнат бързо“, допълни Банов.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.