Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ръководството на американската компания за споделени превози с лични автомобили чрез приложение за мобилни телефони Uber адванс текнолоджис (Uber Advanced Technologies) реши да уволни 14 на сто от сътрудниците си заради резкия спад на клиентите, породен от пандемията от Ковид-19, пише днес БТА.

Това се посочва в писмо на Uber до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което бе качено на сайта й.

Главният изпълнителен директор на Uber Дара Хосровшахи след консултации със съвета на директорите е дал съгласието си да не получава заплата до 31 декември декември 2020 година. Това решение е влязло в сила от 2 май.

Юбър с централа в Сан Франциско е основана от Травис Каланик и Гарет Кемп през 2009 година, а днес работи в над 500 градове почти в 80 страни.

Според информация на университета "Джонс Хопкинс", който прави разчети въз основа на сведения от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани над 1 200 000 случая на заразени с новия коронавирус, а от тях 71 078 души са починали.

По-рано днес пък стана ясно, че Американската компания Еърбиенби (Airbnb), която е оператор на платформата за краткосрочно отдаване под наем на жилища Еърбиенби (Airbnb) обяви вчера, че планира да уволни 1900 свои служители поради прогнозиран спад на приходите.

Това е сериозен удар за създадената преди 12 години компания, която неотдавна бе оценена на 31 милиарда долара и планираше да излезе на борсата тази година, отбелязва АП.

В писмо до служителите на базираната в Сан Франциско компания нейният изпълнителен директор Брайън Чески посочва, че тя очаква приходите й тази година да бъдат двойно по-малко в сравнение с миналата поради последиците от разпространението на коронавируса и планира да уволни 1900 от общо 7500 служители. 

Компанията смята също да премахне някои дейности, които не са пряко свързани с краткосрочното отдаване под наем на жилища, включително инвестиции в хотели и въздушен транспорт.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.