23 са новите положителни проби за коронавирус за последното денонощие. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. В последните дни от щаба отчитаха около 50 случая на ден.

Така общо случаите на коронавирус у нас стават 1611.

10 от новите случаи са в болница. За последното денонощие взетите проби са 982.  Общо към момента са изследвани 48 618 или 6945 на 1 млн. от населението.

Има нов слуай на починал медик. 

"Колегата работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Бил е констатиран с коронавирусна инфекция, след което е изписан с отрицателни резултати и към момента на приемането в изключително тежко състояние, е настъпил летален изход", обясни още доц. Димов.

Неяснотите около протичането на заболяването продължават да са повече, отколкото това, което е установено за коронавируса. Това каза ген. Венцислав Мутафчийски.

Лекарката е била под домашно лечение, но внезапно състоянието й се е влошило. Наложило се е да бъде интубирана, но е починала в спешния център.

"Тревожното е, че е дала две отрицателни проби. Очаква се резултатът от PCR теста, който е направен веднага при пристигането й в болницата. На един от тестовете, взети там, е дала положителен резултат", обясни ген. Мутафчийски.

Той допълни, че има нови случаи на повторно заразяване в Италия и Хонконг на пациенти, които са били излекувани.

"Това са тревоги, които винаги сме споделяли с вас. Това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда след преболедуването на този вирус“, заяви ген. Венцислав Мутафчийски.