Протестиращи опънаха палатки пред сградата на Президентството, за да изразят несъгласието си от действията на президента Румен Радев, който постоянно насаждал "негативизъм и разединение в нацията". 

"Вместо конструктивни предложения и призиви за обединение, ние слушаме постоянно мъмрене от негова страна. В крайна сметка целият свят е в икономическа криза. Всички заедно трябва да излезем от тази криза", заяви пред "TrafficNews" представителят на сдружение "Сила" Борислав Райчев. 

Проверка на Клуб 'Z' в Столичната община установи, че уведомление за протест не е получавано, което едва ли е изненада предвид пандемичната обстановка и забраната за струпване на хора и на открито в условията на извънредно положение. На полицаите, които наредили да се вдигнат палатките, било обяснено, че това е "спонтанно събиране".

За да бъде спазен законът, за протест е нужно предварително уведомление до съответната общинска администрация, която на свой ред съгласува искането, одобрява място или маршрут на провеждането му и организира заедно с полицията мерки за сигурност. 

За "TrafficNews" обаче Райчев развил друга теория - събитието било организирано през социалните мрежи.

Преди време Райчев бе част от партията "България без цензура" на Николай Бареков, след което я напусна.