Любослав Пенев е новият старши треньор на новака в efbet Лига "Царско село", обяви столичният клуб. Така Пенев се завръща в родния футбол, след като през миналата година почти по това време си тръгна от ЦСКА-София и оттогава не е работил другаде.

Не се съобщава какъв е периодът на договора, а информацията гласи, че Пенев ще води отбора в "бъдещите му мачове".

Пенев заменя напусналия "царете" по-рано този месец Никола Спасов. Не е ясно обаче дали ще има шанса да води отбора този сезон, тъй като не е ясно дали първенството ще бъде подновено.

Собственик на клуба от столичното "Околовръстно шосе" е прочут цесекар и бивш директор на "червените" Стойне Манолов. По-рано тази година "Царско село" победи ЦСКА-София с 2:1.

Любослав Пенев в България е бил начело още на националния отбор, "Ботев" (Пловдив) и "Литекс". Престоите му на "Българска армия" са три, а в Ловеч - два. Преди месеци се заговори, че отново е бил канен да се върне от Гриша Ганчев. За кратко тренираше втория отбор на "Валенсия" през есента на 2017 г. След това безуспешно се пробва на конгрес за президент на БФС.

„Мисля, че това бе най-добрият избор, който можехме да направим. Любослав Пенев познава отбора. Убедени сме в неговите качества“, заяви изпълнителният директор на клуба Иво Андреевски.