Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-големият европейски производител на самолети "Еърбъс" може и да не излезе цял от икономическата криза, породена от епидемията от коронавирус в света. Този извод може да бъде направен от думите на генералния директор на компанията Гийом Фори в писмо до служителите на компанията, открито и цитирано от Ройтерс.

"Губим пари с безпрецедентна скорост" и "ако не предприемем мерки незабавно, оцеляването ни е под въпрос" са само част от апокалиптичните оценки на Фори в текста. Припомня се, че ако темпът на производство продължава да се забавя допълнително - производителят просто трябва напълно да спре работа.

То е разпространено до всички 135 000 служители на производителя. Според Ройтерс писмото е изпратено в петък или само няколко дни след като компанията се възползва от правителствената програма в помощ на заетостта, с която изпрати 3000 служители у дома. Те продължават да получават почти цялата си заплата и би трябвало да се върнат на работа в средата на май. 

Сега Фори обаче допълва, че "може да се наложи да планираме по-мащабни мерки". Според източници на Ройтерс - един от възможните сценарии е масирано съкращение на 10 000 души от персонала. Все пак това не е потвърдено, а Фори твърди, че се "обмислят всички възможни опции".

Като сериозна се разглежда възможността "Еърбъс" вече да е в контакт с няколко различни европейски правителства. Базираната във Франция компания може да използва някои от схемите за подпомагане, включително държавно гарантираните кредити.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.