Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Една от основните еко-индустрии в САЩ - тази за различните видове чиста енергия - ще бъде сред най-тежко ударените от пандемията, разказва Wired.

В индустрията, работеща върху смяната на старите методи за енергия със соларна, хидро или вятърна, се отчитат над 106 000 загубени работни места от март според анализ на BW Research Partnership. Те ще станат над 500 000 до юни. 

В сектора работят над 3,4 млн. американци. Пандемията от новия коронавирус е прекъснала работата им, която в САЩ често е свързана с посещения по домовете (за инсталиране на соларни панели), или пък конструкции и сгради, които изискват солидно количество работници. 250 хил. души работят върху хибриди и електрически возила, при които също има сериозен спад на продажбите, 40 хил. пък произвеждат биогорива. 

Според лобистите на сектора работата по постепенната смяна на старата, по техни думи дори "древна" електросистема не трябва да чака пандемията да приключи. Те изтъкват, че множество от работниците им така или иначе работят на голяма дистанция и с минимален човешки контакт.

Разбира се, очаква се дори след кризата да няма много хора, които да са склонни да инвестират в соларни панели или други модерни енергийни системи, които все пак се изплащат в продължение на няколко години. Лобистите на сектора работят усилено за това той да бъде включен във финансовите помощни пакети, които правителството готви за излизане от кризата.

Като се има предвид отношението на Тръмп към екологичния сектор като цяло, обаче, е напълно възможно те да бъдат игнорирани.

Пандемията от COVID-19 нанесе косвено и тежък удар върху индустрията за рециклиране - при отрицателните цени на петрола, преработката и повторната употреба на пластмаси вече не е никак печеливш, и множество компании от този сектор също ще фалират или ще свият изключително работата си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.