Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управителният съвет на "Левски" е направил забележка на спортния си директор Ивайло Петков заради съвместяване на тази длъжност с мениджърски функции. Изпълнителният директор на "сините" Павел Колев е бил известен за това от друг агент - популярния Николай Жейнов, с когото наскоро размениха реплики по друг повод в социалните мрежи.

На практика това е потенциален конфликт на интереси. Дори се заговори, че БФС трябва да вземе отношение по въпроса и да накаже Петков, но специалисти в спортното право опровергаха това. В случая засегната страна би била "Левски" (или друг отбор), управата на клуба обаче е отчела, че това не се е случило.

През миналата година Петков обяви, че замразява мениджърската си дейност - когато изненадващо пристигна на "Герена". Според Жейнов обаче това не се е случило. На Петков е обърнато внимание да спазва определени норми, докато работи за "Левски". 

Ето какво съобщава "Левски" на официалния си сайт:

"На вниманието на синята общественост

Скъпи левскари,

На 08.04.2020 г. агентът на футболисти Николай Жейнов уведоми с имейл изпълнителния директор Павел Колев за потенциален конфликт на интереси в дейността на спортно-техническия директор Ивайло Петков. На база на допълнително изпратен от г-н Жейнов сканиран документ изпълнителният директор пое ангажимент да запознае Управителния съвет на „ПФК Левски“ с казуса и да излезе с официално становище. Заседанието на УС се проведе на 16.04.2020 г. в присъствието на всички членове, като бе изслушан и самият Петков.

След разглеждане на подадения от г-н Жейнов сигнал Управителният съвет стигна до извода, че клубът не е извършил каквото и да е нарушение на правилата и няма данни Петков да е извършил действия в ущърб на клуба. Въпреки това УС на „ПФК Левски“ обръща внимание на г-н Петков, че не следва да упражнява каквато и да е друга дейност в областта на футбола, включително и търговска дейност, докато заема длъжност в клуба.

Като ръководство на „ПФК Левски“ ние смятаме, че действията на всеки служител на клуба следва да отговарят на определени морални норми и не трябва да оставят никакво място за съмнение по отношение на почтеността и професионализма.

Право на г-н Петков като физическо лице е да потърси защита на правата си, ако прецени, че престижът му е бил уронен несправедливо, с което считаме случая за приключен.

 УС на „ПФК Левски“

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.