Има четвърти задържан за катастрофата при която загина телевизионният водещ Милен Цветков. Арестувана е и приятелката на шофьора, причинил инцидента - Кристиан Николов, съобщи БНТ.

Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, в колата е била и приятелката на шофьора на инцидента Кристиан Николов. Те са напуснали местопроизшествието веднага след като е станала катастрофата. Тя е издирена и е задържана късно снощи, след като е отказала съдействие на разследването.

Към вчера следобед задържани бяха Николов, майка му Десислава Пешева и Георги Иванов. 

Момичето се казва Симона Цветкова, на 21 години - съобщава още БНТ. Тя се е возила на задната седалка на джипа, управляван от Кристиан. Цветкова е отказала да дава обяснения и да отговаря на въпроси на разследващите.

Двамата са много важни свидетели за разследването с оглед на информацията, че Кристиан е употребил наркотици, преди да седне зад волана.

Те трябва да кажат къде са били, преди той да се качи на автомобила, както и дали са знаели, че е под въздействието на наркотици. Когато се знае, че някой е употребил наркотици и въпреки това не му се попречи да шофира, също се счита за престъпление - посочват още от обществената медия.

И Георги Иванов, и приятелката на шофьора на инцидента са отказали съдействие на разследването до този момент. Не е ясно защо са напуснали колата след инцидента. Първоначалната информация беше, че само Георги е напуснал, а тя е останала. 

Майката на шофьора е задържана, защото е собственик на автомобила, причинил катастрофата. Тя е предоставила колата на човек под въздействието на наркотици да го управлява. Пред други медии тя казва, че не е знаела.

Фирмата, собственик на автомобила, "Десислава Пешева комерс" не публикува своите счетоводни и финансови отчети от 2009 година. Видно е, че преди 4 години е придобила този дълготраен материален актив. Очевидно е, че фирмата има дейност, след като придобива активи.

Започва пълна проверка на фирмите, в които майката на Кристиан Николов участва.