В социалните мрежи има различни типове хора. Едни са дистанцирани и предпазливи, други с удоволствие споделят всичко. Някои потребилите приемат покани за приятелство само от познати, други нямат нищо против такива от напълно непознати Вероятно и вие познавате някой със забележителен списък с 1000-2000 фейсбук приятели. Но колко ли от тях познава всъщност?

Мат Кулеса е 28-годишен студент от Австралия, който се е свързал във Фейсбук с 1088 души.И смята да се запознае на живо с всеки един от тях. Австралиецът започнал проект "1000+ кафета" и ще посети всички от списъка му сприятели.

Мат явно има доста свободно време, защото е предвидил да пътува в продължение на 3 години до над 30 държави по света и да се среща с различните си контакти. Студентът споделя, че за него е важно да ги опознае и нищо не може да замести срещата на живо, дори ежедневното общуване онлайн.

Досега австралийският студент е организирал 36 срещи по време на пътуване до Ню Йорк. Американската компания Keurig, която произвежда оборудване за кафенета,  проявява интерес към проекта на Мат, защото също се опитват да насърчават общуването лице в лице на чаша кафе. Компанията ще му помогне да финансира обиколката си по света.

В списъка му са страни като Бразилия, Исландия, Китай, Япония и всички от Европа. Мат снима всяка среща и публикува дълъг блог пост, в който описва преживяното с приятелите си. Студентът продължава да приема покани за приятелство и обмисля как да разшири пътуването си.