Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ретуитна призив да бъде уволнен водещият национален експерт по инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи, след като лекарят заяви, че е можело да бъдат спасени животи, ако са били взети ограничителни мерки по-бързо след избухването на епидемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Вчера Тръмп ретуитна послание от бивш републикански кандидат за Конгреса, който цитира думи на Фаучи от телевизионното интервю същия ден и туитна "време е #ДаСеУволниФаучи".

 


Президентът републиканец в миналото е повтарял критични туитове към официални лица или негови врагове вместо той лично да отправя критика. Този ретуит подхрани спекулациите, че Тръмп губи търпение към популярния учен и би могъл да го уволни, отбелязва Ройтерс.
Фаучи придоби национална известност като лидер в борбата с коронавируса. Той е противоречал на Тръмп или го е коригирал по научни въпроси по време на кризата.
Вчера Фаучи бе запитан по Си Ен Ен за статия на в. "Ню Йорк таймс" за ранни предупреждения към Белия дом за новия коронавирус. Ученият се съгласи, че по-ранното въвеждане на ограничителни мерки е можело да спаси животи, но подчерта, че нещата опират до много фактори.

 

"Очевидно щеше да е хубаво, ако бяхме започнали по-рано, но не мисля, че може да се каже, че сме в сегашното състояние заради един фактор. Много е сложно", каза Фаучи.

Вчера Тръмп разкритикува и статията на "Ню Йорк таймс" в няколко туита, определяйки я като фалшива новина.
79-годишният Антъни Фаучи ръководи федералната агенция за инфекциозни заболявания от 1984 г. при управленията на президенти от двете партии. Президентът републиканец Джордж У. Буш го награди с Медала на свободата през 2008 г.
Според някои допитвания, направени по време на кризата с коронавируса, американците имат повече доверие на Фаучи, отколкото на Тръмп.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Отврат

Ако го направи, Тръмп трябва да бъде съден и осъден за държавна измяна и предумишлено излагане на опасност на американския народ. Но неизчислимо по виновни са идиотите, които и след такъв арогантен акт, ще продължат да го поддържат. Неговата тотална непригодност е очевидна още от преди изборите 2016 и той продължава да го доказва всеки божи ден.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.