Денят на премиера Бойко Борисов "на живо във фейсбук" навръх Цветница завърши с "преброяване" на луксозните автомобили на територията на страната. В опит на премиера да обясни, че не вижда за какво му се сърдят, откакто заявил, че бизнесмени можели да си продадат скъпите возила и така да платят заплати на работниците си. 

Сюжетът се разигра в края на премиерската обиколка по пътните строежи, които не спирали въпреки извънредното положение заради коронавируса. На прибиране към София (от Сливенско, където Борисов по-рано бе във фабрика за производство на защитни костюми - б.р.) и инспекцията на Южната дъга министър-председателят се видя с началника на СДВР Георги Хаджиев, който сам бе излязъл да контролира обстановката, качен на полицейски мотор. 

Борисов поиска, а главният комисар извади от джоба си малко листче със статистика за смятаните за луксозни коли на територията на страната. Премиерът го прочете:

"3 "Бугати"-та има в България, като на Роналдо", започна: "84 ролс-ройса, 241 бентлита, 123 ферарита, 54 майбаха, 22 макларъна, 87 ламборджинита, мазератита - 311, хамъри - 280, ягуари - 400, поршета - 5000". 

"Като казах някои бизнесмени да намалят ролс-ройсовете, за да запазят работниците - с какво съм ги обидил? Исках да защитя работниците", декларира Борисов.

По думите му ролс-ройсите спокойно можели да станат например 40.

"Като спрем да снимаме на живо, ще ми дадете и на мен да покарам мотора", пошегува се премиерът с директора на столичната полиция. И го предупреди да внимава да не падне, като кара, че ще стане хит в социалните мрежи.