Много хубав филм. Имам предвид „За шепа долари“. Уестърн, от най-готините с Клинт Ийстуд. Знаете, мъжки момчета, големи трудности, навсякъде врагове и по средата – едни долари.

Сетих се за него, докато оня ден слушах председателката на така наречения парламент да обяснява защо е редно насред най-зловещата икономическа криза от 30 години насам депутатите да си вдигат заплатите, а на хората да им ги взимат. Общо взето каза следното:

„Вижте, това е мярка, която се налага, защото реализацията на патапаклизма в период от седем дава такъв резултат, че измерено във футове и претакано през девет дерета от десет, ние ще ги вдигнем, а после те ще паднат. Така че изчакайте да паднат, а ние дотогава ще ги вдигнем и малко от това ще дарим, защото вие ще останете без. Но всичко друго би било популизъм, тъй като всички трябва да дадем“. И после май изпя химна. Или не го изпя, не помня, защото бях заета да разбера какво казва. Общо взето ние ще дадем, на тях, а те на себе си.

Много хора останаха учудени от думите й. Моето обяснение – не за думите й, а за почудата е, че твърде малко граждани обикновено гледат и слушат какво правят избраниците им. А сега са в изолация, дават им по телевизията щаб след щаб, Кашпировски след Кашпировски и те внезапно осъзнаха, че избраниците им демонстрират доста семплост. Скромни са откъм акъл, ама пък щедри откъм претенции. Няма нищо ново в думите на госпожа председателката. Все пак неотдавна в една катастрофа, в която бе намесена нейната кола от НСО, тя си изкълчи рамото и бе спасена от хеликоптер на държавна издръжка, а 10-годишното дете от другата кола, остана да чака линейката. Бързо стана ясно и че детето все пак е по-виновно.

Така че добрата новина за учудените граждани е, че депутатите и тяхната председателка не са се дезориентирали покрай епидемията. Винаги са си били такива.

Разбира се, де слави името му, лично премиерът оправи нещата. Само няколко часа по-късно той замрази заплатите на депутатите и сега те няма да скачат нагоре-надолу и да ни дразнят, ами ще си останат за постоянно горе. А Вуте нека оди бос.

Сега всички се радваме, че председателката вероятно няма да е още дълго председателка. Но с това шоуто не свършва.

Искам все пак да призная на българското правителство, че в целия свят няма по-загрижено за народонаселението си в изолация. Затвориха хората по къщите и през час-два лично им правят смешки по телевизията.

Спряха театрите, не може да се ходи на кино, скоро и сериалите ще секнат, защото и нови снимки не вървят в момента. Но Оскари ще има, убедена съм.

Веднага предлагам за главна мъжка роля да дадат на премиера, за поддържаща на президента и за страхотните пата-кюта ефекти - на главния прокурор. На госпожата от парламента може една статуетка за женска драматична роля, а за режисура имаме цяла армия от претеденти. Даже две армии.

А ако не ни дадат Оскарите, тогава да им се отблагодарим с по една титла. Всеки български министър – професор. Всеки депутат – доцент. Той - академик. Президентът не!