Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Още двама депутати са дали положителни проби за COVID-19. Това са председателката на групата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и нейната колежка Даниела Малешкова. Двете са в добро състояние и нямат никакви оплаквания, съобщава Нова телевизия. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни у домовете си.

Двете няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания. Общият брой на установените с вируса народни представители е трима. 

Всички останали резултати, които са излезли към момента от тестовете за коронавирус на депутатите, са отрицателни. Те ще се завърнат утре на работа, когато три комисии трябва да заседават по важни закони - за удължаване на извънредното положение до 15 май, за актуализация на бюджета и теглене на държавен дълг от до 10 млрд. лв. и промени в закона за енергетиката, с който трябва да се приеме актуализация на цените на газа от Русия и намаляването им.

Двамата депутати със съмнителни първи тестове също не са заразени с коронавирус, това са показали повторните проби, съобщи БНТ. 

Все още обаче има няколко резултата на депутати, които не са готови, но към момента няма втори случай на коронавирус в Народното събрание.

Както е известно, положителна проба има народният представител от ДПС Хасан Адемов. Той се лекува в болница. Неговият случай беше оповестен лично от шефката на парламента Цвета Караянчева - малко преди депутатите да се съберат за важните гласувания. Така заседанията се отложиха, а депутатите и администрацията бяха пратени на тестове

Днес се провежда председателски съвет, който продължава повече от два часа. На него ще се реши как Народното събрание ще продължи да работи. 

По информация на Йордан Цонев (ДПС), цитиран от БНТ, утре организирането на гласуването ще се случва по парламентарни групи. В разискванията на законопроектите ще участват само докладчиците. Самите заседания на комисиите пък вероятно ще се проведат в пленарната зала, а не в малките зали на Партийния дом - за да се осигури максимална дистанция между народните представители.

Освен това е много вероятно парламентът да работи и през събота и неделя. 

"Следобед ще имаме пленарно заседание. В събота ще бъде време за предложения. В неделя комисиите ще работят и в понеделник - второ четене",
заяви Цонев. 

Ключови думи

Коментари

Влади Кирилов's picture
Влади Кирилов
Нркадърник

каква загуба

само......
Франк Лойд Райт's picture
Франк Лойд Райт
Франк Лойд Райт

Ядосан

Нали тоя вирус беше супер заразен и ултра смъртоносен? Как така цялото НС не са заразени и на смъртен одър? Как ви мятат по върбите с тая измислена пандемия!!!!
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

То с един тест нищо не може

То с един тест нищо не може да се каже категорично. Ако са се заразили през последните 3-4 дни, като нищо тестовете още да са отрицателни, нищо че са тестове на секрети от гърлото. След седмица сигурно пак ще се тестват и тогава ще може по-точно да се каже колко точно са заразените депутати.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.