Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският президент Владимир Путин удължи днес неработните дни за руснаците до 30 април като мярка против разпространението на коронавируса по време на обръщение към нацията.

 

 

Последният път, когато Путин направи телевизионно обръщение към руското население бе на 25 март. В реч за борбата срещу разпространението на COVID-19 президентът обяви седмицата от 30 март до 5 април за неработна.

"Пикът на епидемията по света все още не е преминал, включително и у нас. Във връзка с това реших да удължа почивния ден до края на месеца, тоест до 30 април включително", заяви държавният глава.

Държавният глава обяви удължаването на "неработните дни", въведени по-рано, за да се "осигури санитарно и епидемиологично благополучие на населението".

"Ако ситуацията позволява, ние ще коригираме обявения период на неработни дни в посока на неговото намаляване", допълни президентът.

Той подчерта, че "хранителните магазини и аптеките" ще продължат да работят.

Путин отбеляза, че по време на неработните дни ще бъдат "съхранени заплатите на работниците".

Междувременно стана ясно, че губернаторът на Архангелск Игор Орлов си е подал оставката, предава ТАСС.

"Съгласно резултатите от големи социологически проучвания, проведени от редица професионални организации, вече ми е ясно, че трябва да се свържа с президента на Руската федерация, за да реши кой ще подготви нашия Архангелски регион за предстоящите избори за губернатор и въз основа на това написах декларация за оставка. Много съм благодарен на всички, които са работили с мен, на всички жители на Архангелска област, които ми дадоха възможност да ръководя Архангелска област в продължение на осем години", каза Орлов.

През май 2015 г. той също подава оставка предсрочно и междувременно иска от Путин разрешение да се кандидатира отново, което се и случи.

По време на живото включване на президента падна още една оставка. Тя е на ръководителя на автономната република Коми - Сергей Гапликов.

"Уважаеми жители на Република Коми, искам да се обърна към Вас с това заявление. Реших да оттегля пълномощията си като глава на Република Коми", сподели той във видео в "Туитър".

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Естествено, че джуджето ще

Естествено, че джуджето ще затвори всичко. Ако не го направи робите ще обърнат всичко в долари и евро и тиранството му ще рухне.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.