Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Категорично няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храната. Ние следим всички научни становища, които излизат по различин институти по света. Няма доказателства, че заразяване чрез такова пренасяне е възможно.“

Това каза тази сутрин министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пред Нова тв. Тя допълни, че такова е и официалното становище на Европейския орган за безопасност на храните (EFSA).

„Всичко обаче, което се направи в повече, според мен, е по-добре за нас. Всяко по-високо ниво на хигиена е добре дошло“, поясни тя.

Танева съветва плодовете и зеленчуците да се измиват добре. "Като лично разбиране" министърката подкрепяла и носенето на маски - именно защото представлява още една защита.

На практика заразяването идва от кихане, кашляне, от говорене - цитира тя проф. Кантарджиев. И допълни, че например на т. нар. топли точки на магазините е отговорност на операторите да вземат защитни мерки.

А на сайта на БАБХ има съвети към собствениците на стопанства.

„Трябва да вземем всички противоепидемични мерки, за да запазим здравето на хората. Лично аз не съм си правила тест за коронавирус, защото не съм почуствала неразположение или признак, който да говори за него“, каза още тя.

Относно заразения с коронавирус депутат от ДПС Хасан Адемов, Танева коментира:

„Пожелавам му бързо оздравяване. С него имаме много добри колегиални отношения. Вярвам, че всичко ще бъде наред. Снощи му пуснах съобщение и му казах, че му желая бързо оздравяване“.

Та допълни, че в самото МЗ организацията е създадена още от 3 март, да се работи по един служител в кабинет. Останалите - около 280 души работят от къщи. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.