Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидер на политическа партия е обвинен за това, че в тв предаване е направил изявления, "...будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение".

Става въпрос за К. К., съобщават от прокуратурата, като явно иде реч за Костадин Костадинов - лидер на варненската партия "Възраждане". Той е чест гост в тв "Евроком".

"В телевизионно предаване К. твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“, поясняват от обвинението.

Членът, по който е подведен, не се посочва, но най-вероятно е по реформирания преди дни чл. 326 от НК - той предвижда лишаване от свобода до пет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева.

Костадинов е на свобода под гаранция от 20 000 лв.

Ето и съобщението на прокуратурата

"Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на К. К., лидер на политическа партия, будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение във връзка с пандемията от коронавирус COVID-19.

В телевизионно предаване К. твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено.“

В тази връзка К. К. е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лева.

Разследването по случая продължава.

Ключови думи

Коментари

Not-Independent Observer's picture
Not-Independent Observer
Not-independent-observer

алооооу, милицията в прокуратурата, спрете се, прекалявате, Кон!

Учебникарски пример за произвол на прокуратурата и самозабравилия се репресивен апарат, явно мислейки,че още сме през 80-те години на миналия век. Като безплатна консултация за прокуратурата(където инсталирането е и с раздадени казуси-справка-2015г и 2006г прокурорските конкурси) ПРАВОТО НА МНЕНИЕ Е ДОПУСТИМО И ПОЗВОЛЕНО- ЧЛ 39 от Основния закон. Правото на мнение не е суспендирано. Категорична оправдавка, и после делце по ЗОДОВ. Да напомня,и че България , към момента не е и дерогирала ЕКПЧ-тоест и делце в Страсбург си е неизбежно.
Not-Independent Observer's picture
Not-Independent Observer
Not-independent-observer

понеже заглавието не излезе докрая

Не излезе текстът от заглавието до края. Конституцията не е суспендирана е текстът който не излезе.
 's picture

Rhapsody of fire

Този Костадинов е пълен

Този Костадинов е пълен нещастник и празнодумец, както и също е кандидат за фюрер, но гешефтатурата го надминава по неадекватност. Пълен позор за чернокаскетниците. Използват това мюре за да сплашват останалите и да покажат, чу могат да безчинстват колкото си искат. Просто "загряват" за подготвящата се кампания срещу всички критици на управляващата клика. Ако са прокуратура, само като видят заглавията на туморните медии, трябва да приютят целите им редакции в ТВУ.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.