Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Уолстрийт" откри днешната сесия със спад въпреки обявените часове преди това безпрецедентни мерки от страна на Федералния резерв за гарантиране на ликвидност за бизнеса, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. 

Промишленият индекс "Дау Джоунс" изгуби близо 3 процента, а по-шорокообхватният "Стандард енд Пуърс 500" се сви с над 3 процента и заличи цялото си повишение, натрупано от началото на 2017 година, уточни ДПА.

По-рано Федералният резер обяви, че апочва да предоставя подкрепа за безпрецедентно кредитиране на домакинства, малки компании и големи работодатели на фона на "изключителните затруднения", причинени от коронавирусната пандемия.

Централната банка уточнява, че е взела това решение, тъй като става ясно, че американската икономика вероятно ще преживее тежки трусове.

Сред множеството мерки, обявени днес от УФР, е и ангажиментът институцията да продължи програмата си за изкупуване на активи "в обемите, необходими, за да се осигури безпроблемната работа на пазара и ефективното прехвърляне на паричната политика до по-широката финансова среда и икономика".

Пазарите реагираха положително на мерките и фючърсите на фондовите борси намалиха загубите в извънборсовата търговия.

УФР обяви също, че ще изкупува ценни книжа, гарантирани с ипотечни кредити и издадени от една от трите квази-правителствени агенции - "Джини Мей" (Ginnie Mae), "Фани Мей" (Fannie Mae) и "Фреди Мак" (Freddie Mac), като част от разширяването на програмата за придобиване на активи, известна също като количествено облекчаване (QE - quantitative easing). Това на практика означава, че операциите на централна банка достигат до търговския сектор на недвижимите имоти.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.