След като вчера цените на петрола в световен мащаб отново се сринаха, то днес пък са на път да отбележат един най-големите си дневни скокове в историята. Всичко това идва няколко часа след като американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще се намесят в ценовата война на Русия и Саудитска Арабия в подходящ момент. 

Международният бенчмарк "Брент" отбележи късно снощи скок в цената с почти 14% и се завърна на нивата от малко под 29 долара за барел. Фючърсите на американския суров петрол направиха още по-голям скок с 25% и стигнаха цена до почти 26 долара за барел. Все пак въпреки големия скок цените продължават да са сринати спрямо тези от началото на годината, когато "Брент" струваше $72.

Късно вчера от администрацията на Доналд Тръмп дойдоха сигнали, че Вашингтон е готов да окаже силен дипломатически натиск върху властите в Рияд с цел съкращаване на добива. 

Междувременно във вчерашната търговия руският петрол от сорта Urals достигна до пределната цена от 19 долара за барел. При това положение Москва губи по 2 млрд. долара на ден.