Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Част от районите в София излязоха със заповеди, забраняващи напълно достъпа до всякакви спортни съоръжения - включително детските и спортните площадки.

Забележително е, че такова изискване липсва в заповедта на Министерството на здравеопазването във връзка с коронавируса и допълнителните мерки на Столичната община. В тях се забранява само струпване на хора на обществени места.

В районите "Илинден", "Слатина", "Нови Искър" и "Възраждане" кметовете нареждат с един и същи текст:

"Преустановява се: Достъпът до спортни обекти, общинска собственост – зали, стадиони, спортни съоръжения и площадки, както и прилежащите към тях търговски обекти."

Проверка на Клуб Z показа, че днес Столичната община е разпратила на кметовете на районите унифициран текст, който следва да бъде разпространен и поставен на видими и достъпни места непосредствено до детски и спортни площадки в паркове, градски градини и междублокови пространства.

Той гласи:

Някои от кметовете на райони обаче видно са възприели, че "силно Ви препоръчваме" е същото като "забраняваме".

Клуб Z успя да се свърже с кмета на "Слатина" Георги Илиев, който мотивира решението си така:

"Това, което съм направил, е  да се съобразя не само със СО, но и с последните данни за болестта. Децата и младите могат да са асимптоматични разпространители и могат да заразят всички. Засега сме само в зоната на хипотезите, но аз съм решил да поема тази отговорност.

Аз бях първият, който отиде и ги обеззарази тези площадки. Оказа се, че в София има само 5 екипа за обеззаразяване "на терене".

Кметицата на "Възраждане" Савина Савова уточнява, че "по препоръка на Националния оперативен щаб" се забранява ползването на детските и спортните площадки на територията на района.

Кметът на "Надежда" Димитър Димов пък дава "смесени" сигнали - първо определя мерките като "препоръчителни", цитира горния текст, но после призовава гражданите да подават сигнали във Второ районно полицейско управление.

"За район "Надежда" редът при неспазване на инструкциите за ‼️временно преустановяване‼️ достъпа до детски площадки в паркове, градини, междублокови пространства, спортни площадки, зали и стадиони (общинска собственост) се осигурява от Второ районно полицейско управление!", пише на сайтът на район "Надежда".

Интересен детайл е, че поради затварянето на фитнесите множество от общинските спортни съоръжения в парковете се ползват от хора, опитващи се да поддържат физическа форма.

Коментари

Добре, че нема танкове...

Иначе щеха да ги изкарат да плашат с тях гаргите. Не, че гаргите ще се вържат на импотентната мутра и нейните лакеи, ама ...
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Тия кметове не са си наиграли

Тия кметове не са си наиграли достатъчно на войници като малки. И сега им идва отвътре да си помечтаят. И тая общинска собственост е общинска, а не кметска !
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Самозабравилите се чиновници

Самозабравилите се чиновници са нещо доста опасно при извънредно положение

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.