Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Байдън отново разби героя на прогресивните демократи Бърни Сандърс. Бившият вицепрезидент спечели Флорида (третия по големина щат в Америка - 61,9 срещу 22,8 процента), Илинойс (59,1 срещу 36,1 процента) и Аризона (43,6 срещу 31,6 процента), съобщи "Ню Йорк таймс". 

Изборите в Охайо ще се проведат на по-късна дата заради епидемията от COVID-19. Това обаче едва ли успокоява Бърни Сандърс - натискът да се откаже по-рано, за да даде време на Байдън да се подготви за Доналд Тръмп, ще стане неудържим.

Байдън поне изглежда убеден, че това трябва да се случи - в живо включване след победата той благодари на сенатора на Върмонт за борбата за предлагане на реформи в здравната система и призивите му за вземане на мерки срещу климатичните промени.

Към този момент Байдън разполага с 1147 делегати, а Сандърс с 861, като разликата вероятно ще се увеличава, тъй като над 80 делегати от последните три щата все още не са разпределени.

Точно преди месец победата за Бърни изглеждаше на една ръка разстояние. Повечето агенции му даваха 15 процента преднина пред бившия вицепрезидент Джо Байдън, който бе под заплаха да бъде изпреварен дори от късно включилия се милиардер Майкъл Блумбърг.

Сега наблюдаваме обрата на века - от Южна Каролина до поредния мини-Супервторник (17 март) - походът на Байдън към номинацията на Демократическата партия е впечатляващ.

Представянето му напомня безпрецедентната доминация на Доналд Тръмп на първичните избори преди 4 години и днес президентът трябва вече да се е убедил, че ще трябва да се поизпоти, за да победи на 3 ноември. 

Като наблюдаваме с каква скорост коронавирусът се разпростира из Съединените щати и пълзящата рецесия зад ъгъла, у Байдън американските избиратели могат да видят необходимото спокойствие, от което се нуждаят след 4 години екшън.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.