Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управлението за федерален резерв на САЩ, изпълняващо функциите на централна банка на страната, вчера изненадващо намали лихвите си почти до нула заради икономическите последици от пандемията от новия коронавирус, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.
В изявление УФР посочи, че намалява лихвите с един процентен пункт до диапазона между 0 и 0,25 процента.

"Последствията от коронавируса ще оказват въздействие върху икономическата активност в краткосрочен план и това представлява заплаха за икономическите перспективи. В светлината на това развитие на събитията комитетът взе решение да понижи целевия диапазон на лихвите по федералните фондове до 0 - 0,25 процента", се казва в изявлението на УФР, цитирано от Ройтерс.

Централната банка уточни, че ще поддържа нивото на лихвите в този диапазон, докато отмине кризата.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави УФР за решението му и заяви, че е приятно изненадан, предаде Франс прес.

"Това много ме радва и искам да приветствам Федералния резерв", заяви Тръмп на пресконференция в Белия дом. "Това наистина е добра новина, това наистина е нещо добро за страната ни", добави той. Тръмп призна, че не е очаквал подобно решение. "Обичам да бъда изненадван", добави президентът, който често е в обтегнати отношения с ръководителите на централната банка.

Коментари

Единствената държава, която ексклузивно се опитва

да удави короната с пари... Които и ние им даваме :)
abdullah ibrahim's picture
abdullah ibrahim
loanoffer22

Loan offer

Assalamu'alaikum Do You need Unsecured Personal Loan? debt consolidation, home improvements Loan?, Loan To start a new business. Car loans,Mortgage loans Business Loans? International Loans Personal Loans? Apply for a Loan from $3,000.00 to $10,000.000 with no collateral required contact us for more details Contact Us. [email protected] whatsapp Number +918929490461 Mr Abdullah Ibrahim

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.