Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия предложи на ООН допълнителни 100 милиона евро помощи за изпадналите в нужда в сирийската провинция Идлиб заяви външният министър Хайко Маас, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"За това обаче има ясни предварителни условия: трябва да бъдат гарантирани достъпът и защитата на хуманитарните работници и населението", уточни Маас, обявявайки финансирането преди да замине за срещата на външните министри на страните от ЕС в Загреб.

Той подчерта, че създаването на тези условия зависи от Турция и Русия, чиито президенти ще се срещнат днес в Москва, за да обсъдят ситуацията в Идлиб.

"Това, от което се нуждаем в момента, е незабавно прекратяване на огъня и осигуряване на доставки за един милион принудени да напуснат домовете си (в Сирия), но останали в рамките на страната", заяви Маас.

Той призова Русия да окаже натиск над своя съюзник Дамаск "да спре нападенията срещу болници и училища".

"Мащабите на хуманитарната катастрофа в Идлиб са потресаващи", подчерта германският външен министър.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.