Три коли са подпалени в столичния квартал Слатина след протести срещу намерението на инвеститор да застрои градинка, съобщи Нова тв.

Инцидентът станал през нощта срещу неделя.

Автомобилите принадлежат на жители на квартала и поради това масов страх тресе хората. Те са уверени, че палежите са във връзка с тяхното недоволство.

Всъщност проблемът е от няколко години насам. Теренът, на който се намира градинката, е купен от инвеститора арх. Венцислав Дучев. Очаква се до няколко дни там да започнат строителните работи.

"Искат да ни сплашат. Но ние искаме да кажем на г-н Дучев, че ще продължим да протестираме и да пазим нашата собственост. Градинката е наша, а не негова собственост", споделиха жители на квартала пред Нова тв.

"Това обвинение е абсолютно безпочвено. Тези хора не се интересуват нито от истината, нито от законите в тази страна и повече от две години пречат на строежа", каза по телефона за Нова тв арх. Дучев.

Той потвърди думите си, казани ден по-рано, че има разрешение за високо строителство на купения от него терен и че е компенсирал квартала с друга градинка.

Според инвеститора теренът е частен повече от 15 години и никога не е определян нито за зелена площ, нито за детска площадка, а винаги е бил за високо строителство.

Дучев допълни, че граждани дълго време му препречвали достъпа до неговия терен. Преди време била подпалена кола на негов служител. Нанесен бил побой над багерист. Неизвестен човек стрелял с пушка по обекта.

Жители на квартала пък отвърнаха, че от около седмица били наети дебеловрати момчета да пазят обекта и свързват палежите на колите с новите охранители.