Дейвид Бекъм видя на живо как отборът, на който е собственик - "Интер Маями", загуби първия си официален мач. В откриващия кръг на новия сезон в Мейджър лигата на САЩ тимът падна като гост на "Лос Анджелис ФК" с 0:1. 

Единственият гол вкара Карлос Вела, мексикански национал и бивш футболист на "Арсенал". Той се разписа красиво в 44-ата минута.

Дейвид Бекъм беше придружен от съпругата си Виктория и част от своето семейство. Сред гостите му бе Гордън Рамзи, а в ложата на стадиона се откри актрисата Лив Тайлър, дъщеря на вокалиста на "Аеросмит" Стивън Тайлър (долу).

"Интер Маями" можеше да стигне до изравняване след почивката, но направи два пропуска.

Бекъм заигра в САЩ през 2007 г. Малко след това обяви намеренията си някой ден да притежава свой футболен клуб в професионалната МЛС. Спря се на Маями и доведе проекта си докрай, подкрепен от група бизнесмени.

Плановете му се забавиха, тъй като трябваше да мине през процедура на одобрение и вот на жителите на Маями за изграждане на нов стадион. Арената се строи и се очаква да е готова след две години. Доготава тимът ще домакинства на стадион на около 25 км от града.

Бекъм започна да ухажва звезди от Европа за "Интер Маями", но за този сезон не успя да привлече нито един класен играч. Това е и причината очакванията за дебюта да са по-скромни. Дело срещу клуба води миланският "Интер" - с претенции, че щатският проект на Бекс няма право да използва такова име.

МЛС започна 25-ият си шампионат. В лигата личат 26 отбора, два от които са нови. Както и в другите лиги на щатските колективни спортове, тук също не се изпада.