Още осем души са починали от коронавируса в Италия, с което общият брой на жертвите става 29, съобщи днес службата за гражданска защита, цитирана от световните агенции, цитирани от БТА.

През последните 24 часа броят на далите положителна проба за болестта е скочил с около 240, посочва Ройтерс, като цитира данните.

Ръководителят на службата посочи, че общият брой на потвърдените случаи е достигнал 1128. Тази цифра включва около 50 души, които са се излекували и 29 смъртни случая.

Сутринта се съобщаваше за 21 жертви. Нови 8 жертви, срещу само двама нови излекувани. 

Отменен е международният конкурс за журналистика в Перуджа. 

"Знаем, че това решение ще причини неудобство на мнозина и за някои ще има негативни финансови последици, но смятаме, че би било безотговорно да се действа по друг начин предвид обстоятелствата. Здравето и сигурността на лекторите на фестивала, на участниците, доброволците, служителите и на доставчиците, както и на жителите на Перуджа, е и трябва да остане нашият основен приоритет", заявиха организаторите на събитието.

Фестивалът, който се слави като най-голямото годишно медийно събитие в Европа, трябваше да се състои от 1 до 5 април. Следващото му издание е планирано за април догодина.

От преди малко е ясно, че се увеличава броя и на заразените във Великобритания, където те са вече 23.

"Към 9 ч. сутринта на 29 февруари общо 10 483 души са изследвани в Обединеното кралство, от тях 10 460 са с потвърден отрицателен резултат, а 23 - с положителен", се посочва в съобщение на министерството на здравеопазването.

Премиерът Борис Джонсън обяви вчера, че в момента водещ приоритет на правителството му е да забави темпа на разпространение на коронавируса. Той направи изказването си малко след новината за първия смъртен случай на британец, заразил се на круизния кораб "Даймънд принсес", който акостира в Йокохама (Япония).

Смъртен случай беше регистриран и в САЩ. Властите на щата Вашингтон потвърдиха, че един човек е станал жертва на коронавируса.

Това е първият смъртен случай, дължащ се на новия вирус Ковид-19, на територията на САЩ. Засега не са известни повече подробности.

Представители на здравните власти на щатите Калифорния, Орегън и Вашингтон изразиха загриженост за разпространението на коронавируса на западното крайбрежие на Северна Америка. Те потвърдиха, че трима души, по един във всеки щат, са били заразени, без да са били в чужбина или да са имали установени контакти с пътувал в чужбина или с носител на вируса.