40-годишна жена е приета със съмнения за коронавирус в Инфекциозното отделение на болница „Канев“ в Русе, предаде БНР.

Тя е пребивавала в Италия, а след завръщането си е проявила симптоми на заболяване. Лекарите в УМБАЛ „Канев“ са оборудвани със съответните защитни костюми, а пациентите ще бъдат изолирани в инфекциозното отделение.

С жената са пътували още двама души, които нямат оплаквания. Това че няма висока температура е добър признак, че е възможно и да няма коронавирус, но не може да се каже преди да са излезли резултатите от взетите проби.

[[nid:94788]]

Изпратени са лабораторни проби към Националната референтна лаборатория за потвърждение.

В Русе Регионалната здравна инспекция наблюдава още един случай - на китайка. Тя се е завърнала от Китай и е под домашно самонаблюдение и изолация от 12 дни. До момента е здрава, не е проявила признаци на заболяване.

Още двама души - от Несебър и от Бургас, са изолирани и са под наблюдение в Инфекциозното отделение на Университетската болница във Варна. Те са се върнали преди няколко дни от района на Северна Италия и са се обърнали към лекарите с оплаквания за висока температура и респираторни проблеми.

Румъния потвърди днес първи случай в страната на коронавирус при мъж, който се върнал преди 3 седмици от Италия, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс. Човекът е бил поставен под карантина в инфекциозно отделение в Букурещ. Оттам все още не са коментирали.

По-рано бяха оповестени случаи от Хърватия, Сърбия и Австрия.

Междувременно италианските власти съобщиха, че още трима души, които са били диагностицирани със заболяването, са починали в северната част на страната. Така броят на жертвите на коронавируса в Италия, която е най-тежко засегната, достигна 10 души.