След десет дена ще има дясноцентристко правителство,  това искам да кажа на българите - така завърши ген.Атанас Атанасов участието си в "Събуди се..." по Нова телевизия.

Няма сериозни пречки за споразумение, твърди депутатът от Реформаторския блок. Той изрази убеждението си, че в ГЕРБ има воля да се прави съдебна реформа, и похвали сегашния служебен министър на правосъдието Христо Иванов, че е написал една сериозна стратегия за това. 

Имаше театрално изпълнение от страна на преговарящите да намерят повод да прекратят преговорите - нещо като публично наказание за поведението ни в предизборната капания, допусна Атанасов. 

Притеснението на рефораторите било ще стигнат ли докрай ГЕРБ в битката за разграждане на корупционния модел, изграден от Движението за права и свободи. Те имали подозрения за контакти между определени среди от ГЕРБ с определени среди от ДПС. Ген. Атанасов отхвърли всякаква възможност за риск от етническо напрежение, нямало зависимост тази опасност и наличието на ДПС във властта. Въпросът според него е дали ще бъде допуснато ДПС да бъде извадено от управлението на страната. 

Държавата е като паяжина - те са вградили навсякъде в държавната администрация зависими от ДПС хора, каза Атанасов. Трябва да спре създаването на обръчи и преразпределянето на порции...

Той поздрави ГЕРБ за отказа им да преговарят с "политическото ГМО, създадено от ДПС - Цензурата", и призна, че е недостатък това, че Реформаторският блок не е успял да си избере председател преди преговорите. "Но ще го преодолеем", обеща Атанасов. Реформаторите били готови да отстъпят от идеята си за ограничен, двегодишен мандат на кабинета, ако това би попречило на създаването му.