Пеп Гуардиола искал да остане в "Манчестър Сити", независимо от тежкото наказание, наложено от УЕФА в петък - изваждане от Шампионската лига за следващите два сезона заради нарушаване на правилото за финансов феърплей.

Договорът на Пеп изтича през юни 2021 г., като има опция за прекратяване и в края на настоящия сезон, но той нямало да се възползва от нея, информира Би Би Си, позовавайки се на приятели на треньора.

Той ще говори официално по темата в сряда покрай мача на "Сити" с "Уест Хем" от Висшата лига. Междувременно клубът се готви да обжалва в Арбитражния спортен съд (КАС) в Лозана.

Една от звездите на отбора - Рахим Стърлинг, също нямало да си тръгва.

Британските медии и анализатори обрисуват почти апокалиптична картина пред "гражданите", ако КАС не уважи иска. Те ще понесат големи финансови загуби, а изваждането от най-комерсиалния турнир можело да накара звездите на "небесносините" масово да си тръгнат.

Същевременно Висшата лига също води разследване срещу клуба и ако също докаже вина, може да му отнеме точки и дори да го извади от състава си. Говори се, че "Сити" може да се прости и с две от титлите си, постигнати в периода 2012-2016 г., за който УЕФА намери нарушения във финансирането на клуба.