Лидерът на "Атака" Волен Сидеров нарече "сгледа" течащите консултации между ГЕРБ и другите политически сили за нов кабинет.

"В Амстердам има един квартал, в който жени се предлагат... Седмицата на предлагането - така съм я кръстил", поясни лидерът на националистите пред Димитър Цонев в ефира на БНТ.

Водещият само компетентно го допълни, че и в Брюксел има такъв квартал, но Сидеров си призна, че не знаел. 

Сидеров повтори, че не искал да има и минимум съмнение, че участват в нещо задкулисно (утре е ред на "Атака" да преговаря с ГЕРБ, б.р.) и че не приема аргументите, че след консултациите политическите сили дават подробни пресконференции, защото не било същото. 

Политикът не приемал и казаното от президента Росен Плевнелиев, че "било по-спокойно и има баланс, ако няма камери":

"Хората ще пресеят зърното от плявата - те не са нито глупави, нито нискоинтелигентни", описа електората лидерът на "Атака".

На напомнянето на Цонев, че има има стенографски запис, а Цецка Цачева е дала да се разбере, че 99 % ГЕРБ няма да се съгласят да се предават на живо само тези консултации, Сидеров пак отговори витиевато:

"Аз не вярвам много на стенографските записи. По 4-5-часа продължават тези срещи - кой ще чете. То вече стенографи не останаха. Едно е да се дава на живо, друго е да се преразказва."

Той каза, че не разбрали за какви точки на ГЕРБ става въпрос при преговорите: "Непрекъснато отмятат някакви точки, някакви тествое - все едно изпит за шофьорска книжка." Той чул само за саниране на жилищата и Закон за средното образование. 

И започна да изрежда най-важните точки на "Атака - минималните, доходи, пенсии, цената на тока да се регулира... "Нашите стари предложения да се извадят от чекмеджетата на НС, включително преграждане на турската граница срещу пришълци... Включително отнемане лицензите на ЕРП-тата...

Водещият обаче продължи да го "натиска" за еднозначен отговор дали ще останат на консултациите с ГЕРБ, ако няма камери.

"Без камери, без да се дава на живо аз в задкулисие не мога да вляза. Особено с такава партия като ГЕРБ, която много пъти е доказала, че едно говори, друго върши.

Няма камери - няма "Атака".

На въпрос как вижда нещата - кабинет или нови избори, лидерът на националистите отговори, че не е добре просто така да има кабинет.

"За мен няма голям смисъл - даже е вредно, защото виждам тази нагласа... Като че ли, ако се отиде на нови избори, ще стане земетресение или някакъв катаклизъм."

Сидеров обаче каза, че колониалистките сили от Вашингтон и Брюксел настоявали да има правителство - за да продължи ограбването на България.