Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на образованието предложил за наказание директорката на РУО Перник. Защото допуснала в едно Пернишко училище да се провежда обучение на 10-годишни ученици срещу сексуалното насилие. В програмата, видите ли, експертите били включили дори познания на подрастващите за половите различия у хората. Не! Няма грешка! Министърът не е предложил директорката на РУО за награда. Нито е подкрепил програмата и разпространението ѝ във всички училища в страната. Не! Чисто и просто се е уплашил от гласовитостта на неколцина псевдо-морализатори и естествено от всепроникващото меродавното мнение на „Светлината на Иисус“.

Преди месец, друг министър по същия начин бракува Закона за социалните услуги на хората с увреждания в България. И понеже не намери кой да бъде наказан, отложи влизането му в сила с 6 месеца. През това време щели да махнат думата „услуги“ от текста на закона и да я заменят с „грижи“. Отде да знае милият властник, че точно от тези „грижи“ на държавата бягат хората с увреждания. Вече 100 години бягат от престорената грижа на държавата и искат социални услуги като тези в страните от западната част на ЕС. Да, в България социалните услуги не функционират според очакванията на хората с увреждания и техните близки, но то е точно заради мързела и мудността на държавата. Но нали е по-лесно вижда сламката в чуждото око, отколкото гредата в своето!

В реда на горните черни мисли ми хрумна гениална идея! Не разбирам защо продължаваме да се занимаваме с упадъчни идеи като Истанбулска конвенция, Закон за социалните услуги, стратегия за децата, образование срещу сексуално насилие сред подрастващите, и тем подобни поотделно. Нещата са отдавна ясни и прости – трябва да бъде записано, поне в Конституцията, че децата се държат в изолатор поне до навършване на пълнолетието. При провинения, децата може да се пращат даже в Норвежки изолатор! Там ще бъдат достъпни само за правилно ориентирани персони, които ще ги учат на пещерни традиции и вехто патриотарство. Под лозунга „Напред към килийното училище!“. Защото нашите деца трябва да останат чисти и неопетнени, далеч от всякаква техническа или етична еволюция на този свят пълен с дебнещи отвсякъде джендъри, соросоиди и други подривни елементи.

В този изолатор те ще бъдат отделени и от твърде либерално настроени родители, които са готови да прегазят отколешните семейни „ценности“, за да обяснят на децата някои явления, с които те биха се сблъскали в реалния живот. Всъщност тези родители не разбират, че реалният живот е истинският „враг“. Земята се върти твърде бързо, за да я спрем и да слезем, но това не означава, че не трябва със зъби и нокти да се държим за миналото и да се борим с бъдещето.

Затова – никакво сексуално образование в училище, никакъв по-осмислен поглед върху историята и литературата, никакви разкрепостени и интелигентни преподаватели, опитващи се да пробият клишетата и лозунгите, с които са пълни учебниците! Никакви НПО-та, опитващи се да разширят кръгозора!

Исус и Ванга са предостатъчни за всяка ситуация! За оправдание на грешките и трагедиите, които биха могли да бъдат предотвратени! За изчистването на съвестта на обществото за нарастващия брой малолетни майки и изоставени деца. За натиканите в дън земи тилилейски хора с интелектуални и физически затруднения! Важното е обществото да си избира правилно "враговете" и енергията му да е насочена към обречени и безсмислени битки.

Чудите се какво ще се случи с децата, когато пораснат и попаднат във водовъртежа на живота? Много изкушаващо е да ги сложим в изолатор до пенсия, но все пак някой трябва да работи и да плаща за масрафа на „водачите“ в мрака. Някои от тези деца по естествен път ще се изолират в социални гета. Други ще идат директно в затвора за проява на традиционен и често насърчаван бабаитлък. Някои може и да избягат в някоя по-джендърска държава – винаги ще се намерят черни овце в стадото, които да счупят оковите. А някои ще станат и управляващи – за да поддържат патриотарството, стигащо до ксенофобия, в култ. Защото много по-лесно е да заобикаляш или замиташ проблемите вместо да ги решаваш. Много по-удобно е да манипулираш една безпросветна и объркана маса, отколкото да водиш осъзнало своите интереси и мислещо общество.

Затова е спорно дали истериите, които се разиграват периодично у нас, са спонтанни или добре режисирани. Тъжното е, че гръмогласните надделяват над разумните. Но всяко общество избира по кой път да тръгне. Управляващите у нас вече са избрали своя път – да зачеркнат всяка по-прогресивна инициатива при първата политическа спънка. Да се движат по линията на най-слабото публично съпротивление.

Със сигурност това не е моят път. А, дали е вашият?

Коментари

Другарю Грозданов,

това, че едно училище е излъчило силно неподходящ материал, уж за "борба" с "насилието" и че затова ще му бъде наложено наказание в никакъв случай не значи, да цитирам, "никакво сексуално образование в училище, никакъв по-осмислен поглед върху историята и литературата, никакви разкрепостени и интелигентни преподаватели, опитващи се да пробият клишетата и лозунгите, с които са пълни учебниците! Никакви НПО-та, опитващи се да разширят кръгозора!" Използването на груби логически дефекти и обилие от удивителни знаци не прави незащитимата позиция на грантаджията приемлива за обществото. Безумие е да се показват на децата в училище материали, от които те само ще научат нови начини да насилват съучениците си. Навремето, когато ние бяхме ученици някак си оцелявахме без тея модерни идиотщини и доколкото се вижда от масовата неграмотност, която цари сред поколенията-жертви на либерасткото пишман-образУвание, може би отречените от грантаджийската сган методи са по-ефективни. Ако нещо не е "вашият път", то имате избор - чемодан, вокзал, домашно образование. Никой няма да забележи, че ви няма.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

личи ти как си оцелял - с

личи ти как си оцелял - с дефектна полупразна глава ... без идиотщини си станал идиот

Ти беше ли там бе умнико?

Сигурно си бил на първия чин и си видял вся и всьо, та сега да пишеш от първа инстанция! От такива устати "многознайници" сме я докарали до под крушата.

Пенкилер

Г-н Караджов има лек за всяка болка и този лек винаги са НПО-та. Сега в допълнение - разкрепостени и интелигентни учители. Текстът е слаб, посланията му - манипулативни, а госпожата, чийто син дори не е присъствал на въпросното обучение, си взе секундите слава. Вместо да обсъждаме с разумни аргументи, ние се занимаваме със словесните упражнения на г-н Караджов. Жалко.
 's picture

смехурко

Има такива политически субекти!

Те паразитират именно върху такива теми, за да се харесат на тези, които вярват на глупостите им за Истанбулската конвенция, Стратегията за детето и т.н. Докато в населението преобладават възрастните, както и необразованите хора, които за своите неудачи обвиняват ЕС, под влияние на хибридните информации ,ще е така.
Франк Лойд Райт's picture
Франк Лойд Райт
Франк Лойд Райт

Велик мислител е и тоя ботур...

Караджов, сега да споделиш от тая висока трибуна - ти на твоите деца обясни ли им в колоратурни детайли как точно сте ги направили с жена ти? Нарисува ли им? Показа ли им на живо? Или то за твоите деца не се отнася, те са донесени от щъркела или са инвитро? Що не им пуснеш някой порно филм за по-голяма пригледност, а? Баси дебила!!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.