Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Как работят страховитите норвежки социални служби, чиято дълга ръка се разпростря и до страховете на редица българи - че норвежкият модел ще се приложи и у нас и децата им ще бъдат отнети. Отвлича ли Барневернет деца, извлича ли ги от семействата? Как всъщност подхождат социалните служби на Осло - кога обръщат внимание на сигнал? Как постъпват когато грешат и какво следва от осъдителните решения на Европейския съд по правата на човека в Страсбург срещу страната.

"Децата на Норвегия" e първата част от документалната поредица на журналистката Генка Шикерова "Социалната война", продуцирана от dnews.bg.

Трилогията опитва да даде отговори на всички тези въпроси, намерили отзвук и у нас чрез заиграване със страховете на хората.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.