Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Броят на жертвите на горските пожари по югоизточното крайбрежие на Австралия достигна до 19 души, съобщи днес комисарят на регионалната противопожарна служба на щата Нов Южен Уелс Шейн Фицсимънс, цитиран от ТАСС.
В огъня е загинал още един човек, а четирима огнеборци са били ранени.
Фицсимънс посочи, че изминалата нощ е била много тежка за пожарникарите в щата, които са се борили с огън, обхванал 300-километров фронт по южното крайбрежие на региона. В огъня е загинал 46-годишен мъж, който получил сърдечен удар, докато помагал на приятел да спаси къщата си.
На пресконференция в Сидни министър-председателката на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян съобщи, че на градовете по крайбрежието и в централната част на щата са били нанесени "значителни материални щети".
В момента в Нов Южен Уелс са регистрирани 150 горски пожара, една трета от които още не са локализирани. За три региона има издадено предписание за незабавна евакуация, а жителите на други девет трябва да са готови да напуснат домовете си всеки момент.
С огъня се борят 2500 пожарникари и стотици единици специализирана техника, включително 50 тежки самолети.
Температурите в райони от Сидни вчера достигнаха 48 градуса по Целзий, а поривите на вятъра бяха от 80 км/ч.
Тази сутрин в много райони на Нов Южен Уелс още няма ток, предаде ДПА.
В щата Виктория шестима души се водят изчезнали, а 50 огнища продължават да горят в източната му част.

БТА

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.