Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бюст на Карл Маркс в село Холмское, Арцизки район край Одеса, осъмна с нова табела, на която пише „Христо Ботев“, съобщават украински медии. Други промени по паметника не са правени. 

В момента в Украйна тече процес по декомунизация, приет със закон от 2015 г. за осъждането на комунистическото и национал-социалистическото минало и забрана на пропагандата на техните символи. Това предвижда и събаряне или трансформиране на паметниците от времето на СССР.

След обсъждане в селския съвет, местните решили, че е достатъчно да бъде сменена табелката на стария паметник, за да се спази законът.

В Холмское живеят основно бесарабски българи – около 85% от цялото население. В съседното село Задунаевка Христо Ботев е бил учител през 1866 г.

Не е известно Карл Маркс да е посещавал Арцизки район в Украйна.

"Площад Славейков"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.