Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е бил доста критичен към своите извън традиционната реч, която официално беше разпространена. Това лаза пред бТВ журналистът Илхан Андай.

"Интересно е какво се е случило на вечеряте преди речта. Логично е ДПС да позволи достъп до обществото само до тази част, а да не излязат навън неща от кухнята. Било е доста интересно, не чак колкото през 2015 г., когато изключи Местан (лидерът на ДОСТ Лютви Местан) и скочи на Ердоган (турският президент Реджеп Ердоган)", каза Андай.

Според него Доган е критикувал партийния елит заради незадоволителните резултати и на евроизборите, и на местните. ДПС имат около 300 хил. гласа, но целта, поставена от Доган е, 430 хил. гласа. Това щяло да им осигури влизане през парадния вход в управлението на държавата.

Андай припомни, че ДОСТ, която бе доста сериозен конкурент на ДПС след създаването си, вече е в доста по-слаба позиция. И въпреки това гласовете за ДПС не се увеличават.

Според Андай в ДПС са притеснени от информация, че в анти-ДПС блокът вече се включват всички партии и умуват се как да се елминира движението.