Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гледах по една телевизия един господин, който се упражняваше върху моите “политически амбиции” и ми направиха впечатление неговите думи. Той каза: "Политиката не ви е шоу, г-н Трифонов”. Лелеее. И се замислих дали е прав?

От една страна ми се струва, че всъщност политиката в България е шоу, само че едно тъпо шоу, което се прави от аматьори, некадърници и хора с абсолютна липса на морал.

От друга страна, много често чувам подобни хора да прибавят към моето име определението “шоумен”, ясно намеквайки, че не може някакъв шоумен да се занимава с политика.

Тогава си казах - значи, пожарникар може, а шоумен не може. Че Бойко Борисов да не би да се е родил министър-председател? Преди 9 години същият този господин трябваше да каже: “Политиката да не ви е пожарна, г- н Борисов”. Опс, извинявайте, г-н Борисов беше бодигард. Тогава: “Политиката да не ви е охранителна фирма, г-н Борисов.”

А Иван Костов беше преподавател. Господинът трябваше да каже: “Политиката да не ви е студент, г-н Костов” и т. н.

Така че, уважаеми един господин, поредният обясняващ какво мога и какво не мога да направя, какви качества имам или нямам, каква заплаха съм или не съм за сегашната политическа система, уверявам ви от опит, че политиката, шоуто, пожарната, университетът са такива, каквито си ги направим.

И честно казано - според мен сте глупав и ви е страх.

Текстът е от профила на Слави Трифонов във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Коментари

 's picture

Petyo9

В мъдрите библейски

книги е записано: "Господ когото е недолюбвал, направил го е дълъг и проЗТ." Колчем се сетя за този псалм и в съзнанието ми веднага се втурват образи като Слави Трифонов и Николай Бареков.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Г-н Трифонов,

политиката в Бъгария не е тъпо шоу, което се прави от аматьори и некъдърници. Да, вярно е, тези политици са без морал. Политиката се прави обаче от кадърни и много изпечени професионалисти-грабители, с много точни разчети. Колко от създадените от народа блага ще потънат в бездънните джобове на т. нар. политчески елит, колко ще бъдат отмъкнати от по-нискостоящите политически чираци, колко ще бъде харизано на Големия брат чрез неизгодни за нас договори, колко и как ще бъдат присвоени парите от европейските фондове, кога и как ще бъде фалирана някаква си банка, и къде ще отидат активите й, какви пенсии ще вземат по заслужилите и накрая каквото остане ще бъде разпределено за простосмъртните работещи и мизерстващите пенсионери. Системата е много устойчива, точно защото не се управлява от аматьори. Всичко е предвидено до косъм кой в шахматната игра ще е пешка, кой цар, колко кандидати например ще има за поста на главния прокурор, кой точно ще гласува за него и т. н.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.