Гледах по една телевизия един господин, който се упражняваше върху моите “политически амбиции” и ми направиха впечатление неговите думи. Той каза: "Политиката не ви е шоу, г-н Трифонов”. Лелеее. И се замислих дали е прав?

От една страна ми се струва, че всъщност политиката в България е шоу, само че едно тъпо шоу, което се прави от аматьори, некадърници и хора с абсолютна липса на морал.

От друга страна, много често чувам подобни хора да прибавят към моето име определението “шоумен”, ясно намеквайки, че не може някакъв шоумен да се занимава с политика.

Тогава си казах - значи, пожарникар може, а шоумен не може. Че Бойко Борисов да не би да се е родил министър-председател? Преди 9 години същият този господин трябваше да каже: “Политиката да не ви е пожарна, г- н Борисов”. Опс, извинявайте, г-н Борисов беше бодигард. Тогава: “Политиката да не ви е охранителна фирма, г-н Борисов.”

А Иван Костов беше преподавател. Господинът трябваше да каже: “Политиката да не ви е студент, г-н Костов” и т. н.

Така че, уважаеми един господин, поредният обясняващ какво мога и какво не мога да направя, какви качества имам или нямам, каква заплаха съм или не съм за сегашната политическа система, уверявам ви от опит, че политиката, шоуто, пожарната, университетът са такива, каквито си ги направим.

И честно казано - според мен сте глупав и ви е страх.

Текстът е от профила на Слави Трифонов във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.