Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На палатков лагер в карето между сградите на Министерския съвет и бившия Партиен дом пренощуваха десетки медицински сестри в очакване премиерът Бойко Борисов да ги приеме за среща.

Вчера следобед се проведе пореден протест на здравните специалисти с искане за по-достойно заплащане и по-добри условия на труд.

Палатковият лагер ще остане пред правителствената сграда до осъществяването на среща с Борисов, заканват се сестрите. 

"Настояваме за по-добри условия на труд и реформи в здравеопазването, защото нашите искания няма как да се случат, без да бъде осъществена реформата", посочва Мая Илиева, един от лидерите на протестите, цитирана от бТВ.

По думите й, макар с бюджета за 2020 година да бяха отпуснати около 400 милиона лева повече за здраве, не е ясно как ще бъдат разпределени парите за болничната помощ "и пак ще отидат в същите джобове - на хората, които печелят от тези клинични пътеки".

Днес сутринта от пресцентъра на Министерския съвет съобщиха, че премиерът ще приеме утре представители на протестиращите сестри. В срещата освен здравният министър Кирил Ананиев, ще участва и новата социална министърка Деница Сачева.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.