Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че страната му ще напусне Европейския съюз на 31 януари, след голямата победа на консерваторите на вчерашните предсрочни парламентарни избори, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ще осъществим "Брекзит" навреме, до 31 януари, без никакви "ако", "но" или "може би", обяви Джонсън пред ликуващи привърженици в Лондон.

Обединеното кралство ще напусна ЕС като единно цяло, връщайки си контрола върху своите закони, граници, финанси, търговия и имиграционна система, добави премиерът, цитиран от ТАСС. Джонсън отбеляза, че резултатите от изборите означават, че вече няма опасност от втори референдум за "Брекзит".

Новият еврокомисар за вътрешния пазар и дигитализацията Тиери Бретон каза днес, че Брюксел трябва да изгради отново отношенията с Лондон най-вече в сектора на търговията. Той направи това изявление след победата на парламентарните избори, удържана от Борис Джонсън, която се очаква да доведе до излизане на Великобритания от ЕС в края на януари, предаде Франс прес.

"Сега трябва да изградим отново отношенията с Великобритания, която е важен партньор", заяви Бретон в ефира на радио Ер Те Ел, изразявайки желание да започнат балансирани търговски преговори с Лондон.

Бретон очаква Европейският съвет, който се събира днес в Брюксел, да даде нов мандат за преговори на французина Мишел Барние, който вече води преговори с Лондон по споразумението за "Брекзит".

"Той ще бъде нашият преговарящ", заяви Бретон и подчерта, търговските отношения с Обединеното кралство трябва да продължат.

Великобритания е много важен партньор на ЕС, но ние категорично сме основният търговски партньор на Великобритания, припомни той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.