Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов ще посети централата на НАТО на 12 декември, съобщиха от пресцентъра на пакта.

Посещението е по искане от българска страна, заявиха специално за Клуб Z дипломатически източници в Брюксел.

Борисов ще бъде в Брюксел на 12 и 13 декември за участие в последния за годината Европейски съвет. Така той ще може да комбинира събитието си с визита в НАТО.

Министър-председателят ще отиде в централата на Алианса веднага след кацането си в Брюксел, казаха дипломати.

През последната седмица на ноември Бойко Борисов бе в САЩ и бе приет от президента Доналд Тръмп. След срещата им бе разпространено съвместно заявление. В него се казваше, че въоръжените сили на България и САЩ "са обединени в защита на свободата и очакват да засилят своите отбранителни и възпиращи позиции по източния фланг на НАТО, включително и Черно море, което е от особена важност за евроатлантическата сигурност“.

В началото на декември пък президентът Румен Радев участва в срещата на върха на НАТО в Лондон. Тогава той заяви, че "не вижда бъдещето на Алианса като съюз между производители и клиенти, а като партньори, които заедно развиват своята сигурност, високи технологии, и заедно произвеждат военно оборудване".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.