Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира без игра за четвъртфиналите на турнира в Линц (Австрия), след като водачката в основната схема Южени Бушар (Канада) се отказа преди началото двубой поради контузия.

"След вчерашния си мач, днес се събудих със силна болка и се опасявам, че ако продължа участието си, контузията може да стане още по-сериозна. Исках да изляза на корта и да играя, тъй като турнирът е страхотен.  Ще трябва обаче да направя колкото се може по-дълга почивка, за да се възстановя и да бъда готова за Шампионата на WTA в Сингапур, който започва след десетина дни. В момента ме боли дори докато ходя и няма как да играя.”, заяви пред публиката младата канадка, която към момента е шеста в световната ранглиста.

След това стечение на обстоятелствата, първата ни ракета ще се изправи срещу италианката Карин Кнап в четвъртфиналната фаза на надпреварата. Това ще бъде трета среща между двете, като до момента Пиронкова има предимство от 2-0 победи - 6-0 6-1 в Щутгарт през 2006 г. и 6-4 6-3 на тазгодишното Открито първенство на САЩ.

Мачът е поставен първи в програмата на Централния корт в Линц и ще започне в петък от 15:00 ч. българско време