Премиерът Бойко Борисов ще предложи във вторник на парламента да гласува Деница Сачева за социален министър. Това съобщи самият Борисов. Към момента Сачева е зам.-министър на образованието.

Деница Сачева

В сряда ще има решение на МС и за освобождаването на областния управител на Перник Ирена Николова, заради кризата с водоснабдяването на града.

"Както майките защитават Бисер Петков, така много други организации одобряват, че му подписах оставката, Дори министрите в МС вече не искаха да работят с него. В социалното министерство не са само децата с увреждания, но и пенсиите, болничните, много батаци", заяви още Борисов.

И изтъкна, че той носи отговорност за правителството.

"Отговорността е моя, мисля, че с Деница Сачева ще имаме по-добри резултати, а съм го консултирал и с патриотите", каза Борисов.

В предишния му мандат Сачева бе зам.-министър в социалното министерство. Тя е и автор на Клуб Z. По повод Петков Борисов каза още:

"Пет пъти досега съм връщал оставката му, но просто и колегите, неговите министри, никой не иска да работи с него. Ако толкова си го харесват майките, като управляват, да си го сложат за министър".

Пред Нова ТВ вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че назначението на Сачева не е консултирано с него.

"Научих от медиите, че е поискана оставката на Бисер Петков. За мен той е един изключително компетентен, коректен и спокоен колега, който умее да води диалог. Каква е била причината да му бъде поискана оставката, аз не знам. Надявам се на първия коалиционен съвет да разбера. Ще реша дали ще подкрепя оставката на Бисер Петков, когато разбера какви са мотивите за нея. За това,че Деница Сачева е новото предложение на правителството, разбрах преди 5 минути", каза Каракачанов.