„Мандалорецът” се превърна в първия пробив и успех за новата стрийминг платформа Disney +, и то не само заради огромните количества сувенирни стоки с бебето Йода, които ще се продадат, щом се появят по магазините.

Първият игрален сериал по „Междузвездни войни“ продължава да впечатлява вече три епизода, използвайки умела комбинация от различни жанрове, изящно комбинирайки качествата на стар телевизионен уестърн със специални сайфай ефекти и изпълненото с екшън темпо от анимацията, пише в един от първите отзиви за филма критикът Брайън Лоури в сайта на Си Ен Ен.

Последният обрат в „Мандалорецът”, при който съвестта на ловеца на глави без име (и засега без лице) започна да се пробужда, показва колко ловко продуцентите Джон Фавро („Железният човек”) и Дейв Филони (ветеран от анимационните сериали по „Междузвездни войни”) комбинират тези елементи. 30-минутните епизоди са изградени основно върху нонстоп екшън, по начин, който рядко се наблюдава в повечето телевизионни програми на живо.

Ако от Disney+ са искали да направят изявление, което да вдигне положителен шум в социалните мрежи още на старта на новата си стрийминг услуга, трудно може да си представим нещо по-подходящо за тази цел от „Мандалорецът”. И преди да си кажем „е, все пак това са „Междузвездни войни“, нека си спомним как бяха приети някои от последните филми от тази вселена - факт, който сериозно разколебаваше увереността, че феновете ще отговорят толкова благоприятно, колкото го направиха в този случай.

Освен че вдъхновява хората да се абонират за канала, „Мандалорецът” служи и като посланик на онези, които идват след него, включително поредици на „Maрвел“ и нетърпеливо очаквания лимитиран сериал за Оби-Уан Кеноби, в който Юън Макгрегър ще се завърне в ролята на героя. (Дебора Чоу, която работи по този проект, режисира третия епизод на „Мандалорецът”.)

„Толкова голяма награда в толкова малка опаковка”, казва персонажът на Вернер Херцог в най-новия епизод.

Той има предвид бебето Йода - но ако погледнем зрителските реакции, същото с лекота може да се каже и за самия сериал. Рейтингът на „Мандалорецът” в IMDb e космически висок - 9.1 от над 32 хиляди зрители.

"Площад Славейков"