Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След като без официално да е заложено в бюджетните закони за следващата година, нито е минало през тристранния съвет за сътрудничество, съветът на управляващата коалиция реши да си плащаме първия ден от болничния, сега ГЕРБ и Обединени патриоти обмислят намаляването на дните престой за лечение вкъщи.

Това става ясно от изявление на министъра на социалната политика Бисер Петков, цитиран от БНР.

"Има възможности да се търси решение и с намаляване на срока на броя дни, които личните лекари могат да издават на болните лица. Сега той е 14 дни, може да се ограничи до 7", заяви Петков.

Социалното министерство подкрепя предложението първият ден от болничните да не се плаща, но трябва да се търсят и други варианти чрез засилване на контрола и други мерки, които не биха засегнали правата на осигурените, подчерта още Петков.

По думите му това предложение все още подлежало на обсъждане. Заради него двата най-големи синдиката КТ "Подкрепа" и КНСБ обявиха стачна готовност.

За това не работодателят, а работникът да поемат първите дни от болничния си отдавна настоява бизнесът.

Самото предложение дойде изневиделица - бе съобщено на "трибунка" в кулоарите на Народното събрание от представители на ГЕРБ и ОП. И до момента двете формации от управляващата коалиция не казват от чия страна е дошло то.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.