Разплитането на случая с 13-годишната Ана-Мария от 4-о столично помощно училище най-вероятно ще зависи от съдебно-психиатрична експертиза. Това казаха пред Клуб Z запознати с течащата полицейска проверка.

Както е известно, родителите на детето подадоха жалби в МВР, Районна прокуратура и МОН, че на 19 септември малката се е прибрала без горнище от школото. Дни след това тя започнала да се плаши да влиза в банята и да споделя за чичко, който я е опипвал.

Днес от 6-о РПУ са докладвали в Районна прокуратура какви стъпки са направили досега в рамките на полицейската проверка. Ще се види какво ще разпореди обвинението за последващите процесуални действия.

Тъй като не става въпрос за обичайно дете и то не може да даде показания по обикновения начин, ще се разчита на споменатата съдебно-психиатрична експертиза.

Досега криминалисти от районното са снели показания както от родителите, така и от 9-имата мъже, които са на щат в училището. Спорд информация в медиите, са иззети и записите на всички видеокамери в школото.