"Абсолютно съм убеден, че избори след избори - не са решение", коментира президентът Росен Плевнелиев, след като обяви инициативата "25 години Свободна България" на "Дондуков"2.

Според него "българският народ излезе и гласува, сега от политиците се очаква да чуят посланията на хората от изборите в неделя". 

Плевнелиев призова след изборите политическите лидери да намерят необходимите механизми, да бъдат достатъчно смели и разумни, и да отговорят с работа и изпълнени обещания на очакванията на българските граждани. „Абсолютно съм убеден, че избори след изборите не са решение“, заяви президентът Плевнелиев. 

Нов вот би означавало да се каже на хората, че не са гласували „правилно“ и затова трябва да го направят отново. „Не народът е на поправителен изпит, а политиците“, смята Плевнелиев. „Необходимо е смирение, ясен ангажимент и много, много работа“, допълни той.

Президентът ще спазва законовите срокове, свързани със свикването на новото Народно събрание. „Ще бъда двигател, за да минем бързо през конституционния процес, който ни очаква“, каза Плевнелиев.