Българин е застрелян в испанския курортен град Марбея. Тялото му е намерено в канавка в града. Мъжът е бил прострелян четири пъти – веднъж в ръката и три пъти в корема, съобщи BG-VOICE.

Полицията е започнала разследване, но според служителите "връзка между убития и Испания не може да се направи". Все още не е ясно как той е попаднал в Марбея. Българинът няма криминално досие в Испания.

Полицията проверява дали мястото, където е било намерено тялото, е и местопрестъплението, или просто е било изхвърлено от преминаваща кола. Знае се само, че убийството е станало няколко часа преди случаен минувач да се натъкне на трупа в гориста местност край път А-7176, който свързва Марбея с Истан. Разследването на убийството е поето от отдела срещу наркотиците към испанската полиция.

По-късно стана ясно, че българинът е 43-годишен и от 3 години живее в Испания със съпругата си. Двамата дошли в страната от Южна Африка, твърди в. "Ла Опинион де Малага".

Първите версии на властите са свързани с разчистване на сметки. Разследващите работят по различни версии, за да открият предполагаеми врагове на жертвата.

Преди месец в друга гориста местност наблизо е открит друг труп. Става дума за испанец, за когото е установено, ч е убит при разцистванена сметки.

Местни медии съобщават още, че мъжът е излязъл на вечеря и не се е прибрал. Тогава сигнал за изчезването му в полицията подава неговата съпруга.

"Във връзка с публикации в медиите за открит прострелян мъж в района на град Марбея, Испания, можем да потвърдим, че той е български гражданин", съобщиха от Министерството на външните работи.

Посолството на Република България в Испания към момента няма официални данни за причините и мотивите за инцидента. Посолството ни е в контакт с испанските власти и проверява случая, който се разследва от испанската полиция.